Typowe aplikacje
Żywność i napoje |
Pasta pomidorowa (koncentrat), podwójnie zagęszczona pasta pomidorowa, przecier pomidorowy, pulpa pomidorowa, koncentrat owocowo-warzywny, pulpa lub baza owocowa, koncentrat sosu, syrop glukozowy, syrop maltozowy, syrop kukurydziany, syrop kukurydziany o wysokiej zawartości fruktozy (HFCS) lub syrop glukozowo-fruktozowy (GFS), syrop owsiany, karmel, masło orzechowe, pasta migdałowa, majonez, pasta nugatowa, czekolada, krówki, śmietana, baza napoju. |
Kosmetyki i farmacja |
Wazelina kosmetyczna i farmaceutyczna, maść, krem i balsam, półstały wosk / parafina, gliceryna, olej, błyszczyk do ust, tusz do rzęs, środek do mycia twarzy, produkcja maseczek do twarzy. |
Przemysł |
Smary, w tym wytrzymałe smary na bazie litu NLGI klasy 3, tusze, farby, żywice, powłoki i masy uszczelniające. |
Rozładunek beczek wypełnionych cieczami o wysokiej lepkości nigdy nie był łatwiejszy. Nasz system High Viscosity System (HVS) został zaprojektowany w celu uproszczenia tego zadania, oferując zautomatyzowaną wydajność i wyjątkowe możliwości oszczędzania produktu. Dzięki systemowi HVS proces rozładunku przebiega sprawnie, co pozwala skupić się na innych krytycznych zadaniach, przy jednoczesnym osiągnięciu wskaźnika usuwania produktu na poziomie do 99%. Przywitaj się z bezproblemowym rozładunkiem beczek dzięki systemowi HVS.
Nasz system rozładunku beczek jest wyposażony w higieniczną podwójną pompę membranową z możliwością podnoszenia i opuszczania, zaprojektowaną do wydajnego rozładunku 200-litrowych beczek. System ten jest wyjątkowo mobilny i zapewnia wygodne rozładowanie beczki zawierającej podwójnie skoncentrowany koncentrat pomidorowy w niespełna dwie minuty, co pokazuje jego niezwykłą szybkość i wydajność w działaniu.
KLUCZOWE CECHY
- Szybki rozładunek beczek: do 400 litrów na minutę, w zależności od właściwości cieczy i ciśnienia rozładunku.
- 99% ekstrakcji produktu: oszczędność produktu dzięki zastosowanej pokrywie zgarniającej.
- Wysokie bezpieczeństwo procesu i oszczędność czasu dzięki systemowi sterowania.